maanantai 23. kesäkuuta 2014

Punkkeja

Taas on vierähtänyt parisen viikkoa viime postauksesta. Me emme ole kuitenkaan tehneet juuri mitään tavallisuudesta poikkeavaa, joten kirjoittaminen on tuntunut jotenkin tosi turhalta.
Juhannus meni miten meni, terveyssyistä emme voineet edes mennä mökille, kuten oli suunniteltu. Se harmittaa aika paljon, mökillä on kuitenkin niin erilainen ympäristö ja tunnelma kuin kotona - vaikka onhan meillä täälläkin metsää ja peltoa vaikka muille jakaa! Mennään joku toinen kerta sitten, toivottavasti kuitenkin aika pian.
Mökillä on mukavaa!
Pomolta on löytynyt tänä kesänä melkein harvinaisen paljon punkkeja. Punkkipantaahan sille ei saa nyt laittaa, koska kaikki ylimääräiset myrkyt rasittavat aina jonkin verran maksaa. Silti tuntuu vähän omituiselta, että Pomo näyttää keräävän kaikki lähialueen punkit itseensä.. Onneksi kaikki punkeista eivät ehdi kiinnittyä koiraan, ennen kuin joku huomaa nyppäistä ne pois sen turkista. Pomo harjataankin läpi joka lenkin jälkeen punkkien määrän minimoimiseksi. Itse suorastaan kammoan punkkeja, joten joku muu saa hoitaa punkkien poistamisen aina kun vain on mahdollista. Jo verta imeneet punkit ovat ehkä ällöttävin asia kesässä!

Pari päivää sitten meillä oli kotona pienoinen punkkiepisodi. Kello oli ehkä yksi yöllä, pikkuveli oli jo nukkumassa ja vanhemmat olivat käymässä lääkärissä. Mä ja pikkusisko oltiin myös käymässä pikkuhiljaa nukkumaan. Matkalla huoneeseeni pysähdyin rapsuttamaan Pomoa - ja huomasin tutun tuntuisen möykyn sen lavassa. Etsimme väsyneinä (ja jostain syystä aika paniikissa) punkkipihtejä kymmenisen minuuttia. Sitten vain koira makuulleen ja punkkipihdit käyttöön... Mutta yhtäkkiä punkki olikin kadonnut jonnekin Pomon turkin sekaan! Käskin pikkusiskoa etsimään punkin, jotta voisin napata sen pois, mutta hän kuitenkin kieltäytyi ehdottomasti hipaisemastakaan punkkia. Saatoin sanoa hermostuneena pari rumaa sanaa, mutta mikä tärkeintä, onnistuimme lopulta löytämään sen punkinpaholaisen! Kädet täristen nappasin ällöttävän näköisestä punkista pihdeillä kiinni ja pyöritin sen irti Pomo-parasta. Sitten kävin vielä punkin kanssa pienimuotoisen taistelun siitä, suostuuko punkki tippumaan vessanpönttöön vai ei... (ja mä voitin!)
Koko sähellykseen meni aikaa melkein puoli tuntia. Ehkä mä koitan jättää nämä punkkijutut tästäkin lähin muille!

5 kommenttia:

 1. Harmi että Pomolla on ollut paljon punkkeja. Ettekö pystyisi laittamaan jotain muuta punkki juttua kuin panta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Me kokeiltiin myös joskus jotain sellaista 'punkinestoainetta', joka levitetään koiran niskaan. Sekään ei kuitenkaan sopinut, koska Pomo yritti jatkuvasti raapia tai hangata niskaansa :/ Pitää koittaa katsoa, jos löytyisi joku meilläkin toimiva punkkijuttu!

   Poista
  2. Entäpä sellainen punkkitabletti, sen kai saa eläinlääkäreistä

   Poista
  3. Oi, pitääkin vähän etsiskellä tietoa siitä ja miettiä! Kiitos paljon hyvästä vinkistä :))

   Poista
 2. "Pari" rumaa sanaa... Joopajoo ;)

  VastaaPoista

Jätäthän meille kommentin? :)