lauantai 7. kesäkuuta 2014

Eläinlääkärissä, ilouutisia!

Pomo kävi eilen taas eläinlääkärissä. Tällä kertaa kyse ei ollut onneksi mistään kurjasta jutusta, pelkkä kontrollikäynti vain. Mä en itse päässyt mukaan, koska mun isän piti ottaa Pomo töihin mukaan ja tehdä siellä pari juttua ennen eläinlääkäriä, ja sen jälkeen sillä oli vielä joku muu juttu. Siitä huolimatta mä haluan kertoa teille, miten tarkastus meni :)

Pomo oli kuulemma ollut tosi nätisti koko lääkärikäynnin ajan. Siltä otettiin veri- ja pissanäytteet sekä ultrattiin vatsan alue munuaisten ynnä muiden takia. Hyvin sujui, vaikka näytteenotto aluksi jännittikin, kunnes Pomolle tuttu hoitaja tuli auttamaan. Lääkäri ja hoitaja vielä kehuivat tuota koirulia yhdeksi kilteimmistä asiakkaistaan!


Kun näytetulokset tulivat, saimme kuulla mahtavan uutisen: kaikki arvot olivat priimakunnossa, eli Pomo on vihdoin 'virallisesti' terve! Pomo oli myös vaikuttanut tarkastuksessa niin hyvältä, että matolääkitykseen annettiin lupa. Sen sijaan rokotuksia ei suositeltu annettavaksi näillä näkymin ainakaan puoleen vuoteen, ehkä ei enää ollenkaan. Lääkäri oli tutkinut Pomon ell-tietoja ja kertoi huomanneensa, että lähes joka kerta rokotusten jälkeen Pomolle oli tullut jotain oireita (kuolaaminen, tärinä, oksentelu tms.), joten rokotuksilla ei kannata rasittaa koiraa turhan päiten. Rokotuksettomuuden ei onneksi pitäisi vaikuttaa meidän elämään mitenkään dramaattisesti. Pomo saa tavata rokotettuja koiria kuten ennen sairastumisiaan, eikä sillä ole mitään järjettömän isoja riskejä tauteihin, joihin koiria rokotetaan, vanhat säännölliset rokotukset ovat kuulemma varmasti muodostaneet jo aika hyvin vasta-aineita Pomoon. Koirapuistoilu ja suuret koiratapahtumat kuten näyttelyt ovat toki pannassa, mutta eihän me sellaisia olla ennenkään harrastettu tuon koiran kanssa, eihän täällä ole edes lähimaillakaan koirapuistoja!

Olen superonnellinen että kaikki on taas hyvin, Pomo on mulle tosi rakas <3

4 kommenttia:

 1. Hyvä että kaikki on hyvin. Kiva että Pomo voi tavata kavereitansa, jotka ovat rokotettuja.

  VastaaPoista
 2. Niinpä! Sillä onkin varmasti ollut jo ikäväkin niitä :) Kiitos kommentistasi!

  VastaaPoista
 3. Ihana kuulla, että kaikki on taas hyvin! :) Pomo on varmasti onnellinen, kun se saa taas tavata rokotettuja koirakavereitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! :) Niinpä, siitä on kyllä tosi kauan kun se viimeksi sai leikkiä jonkun toisen koiran kanssa kunnolla.

   Poista

Jätäthän meille kommentin? :)